Azok, akik látták a South Park 12. évadának harmadik epizódját (Major Boobage), már nyilván sejtik, miről van szó: nagy csöcsök, mészárlás és heavy metal ezerrel. Mi kell még?

 

A legendás Heavy Metal c. kanadai film (rendező: Gerald Potterton) 1981-ben készült, antológiájaként a Heavy Metal magazinban megjelent több fantasy és science-fiction történetnek.

Az antológia jelleg miatt a különböző történetek igen lazán kapcsolódnak egymáshoz. Van egy átvezető szál: egy rejtélyes zöld (Banyapeat kolléga e mögött némi halvány utalást sejt) gömb, amely valamiképpen mindenhol vendégszerepel, hol gyilkos idegenként, hol kis üveggolyóként, ami egy szelíd csókából bazinagy kigyúrt Hulkot csinál egy jövőbeli bírósági teremben, vagy meteorként, ami egy totál lúzer fizika-mániás szerencsétlent átalakít kigyúrt, Korgoth of Barbariává, aki ork-szerűségeket zúz géppuskával és csöcsös nőket farkal. A történet nagyon gyakran változik, időnként olyan hirtelen, hogy csak lestem, mint hal a szatyorban (pl. van egy 5 perces zombis rész, amiből hirtelen UFO-történet lesz, ahol két bekokainozott űrlény próbál beparkolni egy űrállomásra, miközben a robotjuk meghúz egy földi nőt). Hogy az egész ne legyen túl egysíkú, átlag negyedóránként (+-5 perc) mutatnak egy fél / teljesen meztelen hölgyeményt (néha dugnak is).

 

Oké-oké, többet nem spoilerezek, remélem azért sikerült felkeltenem néhány ember érdeklődését.

A rajzolása kellemes, az animációnak van egy furcsa lassúsága, ami miatt a mozgás vontatottnak tűnik, de ez passzol a hangulathoz. Az egészet a kiváló zene teszi teljessé, olyan előadókkal, mint Stevie Nicks, Black Sabbath, vagy a South Parkból már hallott Sammy Hagar és Don Felder.

Mindenképp érdemes megnézni, ha van felesleges 90 perced, nekem bejött, de ajánlatos hozzá erőteljesen berúgni / beszívni / becheeselni (esetleg EKV-t tanulni, én ezt műveltem sajna) + az angol tudás sem hátrány.

Akkor hát az ősöreg Disney-kazetták szavaival élve: „Jöjjön a várva-várt film!”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr39422728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.04.16. 18:39:12

Kedves Barátom, olyan faxántos kis leírást kanyarintottál ide, hogy uccuneki le is töltöm a cuccot! Remélem üt akkorát mint, a Korgoth!:)

Anatole · http://www.cartoonheroes.blog.hu 2008.04.16. 19:27:46

áh, a korgothoz képest sehol nincs mészárlásban, 81-ben még nem fröcsögött a vér a rajzfilmekben. Ehhez el kellett jutni egy magasabb tudatállapotba, ahol az ember csak nevet a kiontott beleken

Peet 2008.05.01. 02:06:15

Jól meghoztad a kedvem a filmhez az írásoddal, grat. Jobban meg sem lepődhettem volna, hogy utánna itt meg is nézhetem :D (bár kicsiben).
süti beállítások módosítása