Számtalan helyen olvashattuk, hogy a Ferencvárosi Torna Club új tulajdonosai (a legújabb nemzetközi trendekre hivatkozva) elhatározták, hogy vendégszereplések alkalmával a Fradika narancssárga mezben fog pályára lépni.

Hogy hol van itt a nemzetközi trend, fogalmam sincs, de – hogy őszinte legyek – nem is nagyon érdekel. Szememben a magyar labdarúgás úgy tíz-tizenöt éve egyenértékű a rossz kabaréval – márpedig ennél kínosabbat el sem tudok képzelni. A témával különösebben nem foglalkoztam, de Aran-ka blogjának egyik posztja elindította a továbbgondolási folyamatot.



Nem is a fociról, hanem a szín-szimbolikáról, illetve a narancssárga felbukkanásáról szerettem volna pár szót ejteni. A túl magas labdákat úriember nem üti le, ezért az esetleges belpolitikai áthallásról nem kívánok nyilatkozni.
Annál érdekesebb azonban egy zöld-fehér alapokkal rendelkező klub esetében a narancs, mint harmadik szín. Nekem, mint lelkes vexillológiai amatőrnek és gyógyíthatatlan írbuzinak, óhatatlanul az Ír Köztársaság trikolórja ugrik be, ahol ugye a zöld a republikánusokat (olvasd: katolikusokat), a narancssárga a protestánsokat jelképezi, s közöttük a fehér csík a békét és az egyetértést (khm).

Lévén, hogy az Erkölcs, Erő, Egyetértés új tulajdonosai a hazai sajtó szerint angolok (igaz, a Kevin McCabe egy kicsit skótosan hangzik, de ezen most nem fogok vitatkozni a teljes magyar médiával), elég nehéz feltételezni, hogy az ősi riválisok, az írek színeire gyúrnának. Hacsak Kevin nem a Sinn Féin titkos munkatársa, mert akkor rögtön minden érthető lesz: a IX. kerület lesz az ír nacionalizmus előretolt fellegvára Kelet-Európában, s a Fradi focistái hamarosan titkos ír kiképzőtáborokban fogják elsajátítani a gerilla-hadviselés, akarom mondani a partizánfoci alapjait. Gerry Adams nagyon erős az ilyesmiben.

Nem szeretném túldramatizálni a dolgokat, de meggyőződésem, hogy a Fradinak nem igazán maradt már áruba bocsátható értéke - a stadiont, illetve a telket hamarosan pénzzé teszik, de leszarom; szóval nem maradt semmi, amit eladhatna, csak a hagyománya, aminek szerves részei a klubszínek, az a nyomorult zöld-fehér... Hát ezt sem sikerült megőrizni?! Hát ennyire lényegtelen minden, ami az elmúlt 109 évben ehhez a színkombinációhoz kapcsolható?

Tényleg nem akarom tovább dagasztani a fekáliát, ezért csak annyit: a mezszín-váltásról óhatatlanul a régi vicc jut eszembe, amikor a gazdaságtalanul működő kuplerájban a hozzá nem értő befektető a bútorokat cseréli le, és nem az elhízott, megöregedett, elhanyagolt kurvákat. Érdeklődéssel várom, mikor változik meg a Fradi induló, és mikor fognak új büfést felvenni az Üllői úton.

És akkor biztos ismét minden a legnagyobb rendben lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr85575049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mitic 2008.07.19. 09:50:40

-nem rossz az elképzelésed de rossz felé jársz. Nem az írekre vajaz a zászlónk. Nézd meg a Fradi keretét, találsz benne jó pár elefántot. Ezután nézd meg az Elefántcsontparti zászlót... és a válogatott mezét.

MonteCristo 2008.07.19. 10:02:31

Az egész írás semmi más,csak szarkeverés.A Fradi színe nem változott.Csak lett egy remélhetőleg majd alig használandó új mezünk,mint a szürke/ezüst volt.Nem csak a büfést cserélték le,de az elnökség nagy részét,az edzőt és a csapat keretét is.A Sinn Féin,meg az ír terroristák említése az FTC-vel kapcsolatban meg több,mint szánalmas.

rexter 2008.07.19. 10:14:55

nevetseges hulye a bloggolo. vegig sem lehet olvasni annyira dilettans. minek ilyen szart irni most tenyleg? en sem irok a cserebogharak baszasarol mert nem ertek hozza, akkor mas miert ir arrol amirol fogalma sincs?

escu 2008.07.19. 11:53:42

"Csak lett egy remélhetőleg majd alig használandó új mezünk"

Miért alig használandó? Nem fogtok idegenben játszani? Dehogynem: még évekig fogtok olyan helyekre járni, mint Csurgó, Noszvaj, Őriszentpéter, Nemesmedves, Bogács, stb.

sammy 2008.07.19. 11:59:28

Rexter, ismered azt a szót, hogy irónia?

Kár, hogy nem, sokat vesztesz vele.

dr. askovics 2008.07.19. 12:05:11

Az éftécétől eddig is hánytam, nem lesz ez másképp a narancsbőr megjelenésével sem.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.07.19. 13:20:01

Hmmm, vajon a blog.hu nem akar kifejleszteni egy irónia mérőt? Azt hiszem, hasznos lenne...

Grat a poszthoz:)

Anatole · http://www.cartoonheroes.blog.hu 2008.07.19. 16:47:35

áh, nem kell iróniamérő, mert nagyrészt akkor van hozzászólás, ha anyázni lehet az írót

ccc 2008.07.19. 17:20:18

1. nezd meg a Barca, Cfc vagy a Celtic idegenbeli mezet. ez a trend, de lehet h nem eleg nemzetkozi.
2. az uj tulajdonos meg sehol sem volt amikor a nike meg a magyar vezetok alairtak a szerzodest, meg kivalasztottak a szint tobb mint 1 evvel ezelott...

kukacwap 2008.07.19. 17:22:36

kedves blogíró. a szánalmas írásoddal csak megerősíted azt a tézist hogy baromsággal fel lehet kerülni az index rovatára. ha kicsit, de tényleg csak egy icipicit utánanéztél volna akkor az alábbi TÉNYEKET megtudhattad volna mind a Nike vezetőitől, mind a FTC ZRt. embereitől:

Berki Krisztián nyilatkozta (csak hogy tudd, ő a FTC ZRt. második számú embere)

"4. Berki Krisztián tájékoztatása szerint a mezek kiválasztása 2 (kettő) évre előre történik, mégpedig úgy, hogy a Nike képviselője hoz mintákat, ebből pedig egy, a mindenkori csapatkapitányból, edzőből és futballvezetőből álló három tagú tanács választja ki azt a – hazai, vagy idegenbeli - mezt, melyet két év múlva fog viselni csapatunk. Tehát tavaly választották ki a jövő évi mezeket, 2006-ban pedig az idei két garnitúrát. Idén fogják kiválasztani a 2010-11-es szezonban hordandó mezeket.
5. A szerződés nem rendelkezik arról, hogy a csapatnak hányszor kell hordania a garnitúrákat; mindig a csapat dönt, hogy melyiket kívánják viselni (szélsőséges helyzetben pedig az adott mérkőzés játékvezetője kérheti a fiúkat a mezváltásra, ha mondjuk az ellenfél is zöld-fehérben kíván pályára lépni, és mi játszunk idegenben, vagy esetleg nekik nincs váltómezük...) "

forrás: FTC PE www.ftcpe.hu

Tehát az angolok SEHOL nem voltak még akkor amikor a narancs ki lett választva.
és nem kell minden idegenbeli meccsre felvenni ezt a mezt, mint ahogy az idei ezüst is csak pár alkalommal volt rajtunk (talán 3-5 alkalom)

szóval ezt a szánalmas firkálmányt ahol eszetlenül mindent mindennel összevonsz és semmi értelme inkább töröld ki mielőtt mások is olvassák milyen hülye vagy...

Jani 2008.07.19. 17:25:58

Narancssárga zászlók, narancssárga sasok,
magasan nyávogjatok !!!

woodo1 2008.07.19. 17:42:13

dr. askovics!Nyugodj meg az FTC is hányik tőled!
Tistelt Blogíró! Ha nem érdekel a magyar foci akkor miért ironizálsz vele!Ironizálj azzal ami érdekel és amire több rálátásod van,mert ez így nem más mint egy hatásvadász fércmű!!Szép napot!HAJRÁ FRDI!!

sagittarius 2008.07.19. 18:07:46

koszonom a blogironak hogy megbizonyosodhattunk arrol hogy a b-kozep egyes tagjai tudnak olvasni

ez nagy veszteseg nekem mert a multkor fogadtam egy karton fradi-sorben hogy mind analfabetak de most be kell lassam hogy legalabb negyen igenis ismerik a nyomtatott betuket

woodo1 2008.07.19. 18:15:57

sagittarius!Ezt jól megmondtad,este lehet vele dicsekedni!De csak halkan mert hátha olyan is meghallja akinek nem kéne,aztán akkor mi lesz?A szavak ereje lehet hogy kevés lesz!!

tim007 2008.07.19. 18:36:52

Egyáltalán nem látom hogy a blogiró megsértette volna a Fradit, maximum a sok ingyenélő nyereséghajhászó hiénát, akik odagyűltek a Fradi teste köré és nem zöld-fehér a szivük, hanem fekete! Ne hagyjuk a klubot átfesteni, HAJRÁ FRADIKA!!!!

acsbar 2008.07.19. 19:01:01

semmi kivetnivalót nem találok ebben. Minden csapatnak létezik idegenbeli meze is, és nemzetközi szinten ez már télleg trend, hogy semmi köze az eredeti színösszeállításhoz. Lásd Barcelona. El tudom képzelni, ott menniy okos blogíró firkált össze hasonlóakat. :)

kukacwap 2008.07.19. 19:27:26

tim007:
itt nem azzal van a baj hogy kit sértett meg meg kit nem, hanem hogy alaptalan az egész amit ír (McCabe-ék akarták a narancs váltómezt)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.07.19. 19:27:32

Ami engem illet, kurvára konzervatív vagyok ilyen szempontból: egy zöld-fehér csapat mindig játsszon zöld-fehérben: itthon vagy idegenben egyaránt.

Ez az "idegenben teljesen eltérő színű mezben focizunk" ez pont olyan mesterkélt izé, mint a Valentin-nap; ezt a dizájnerek találták ki, azt a virágkereskedők, és mindketten csak azért, hogy legyen még egy bőr, amit le lehet húzni a vásárlókról/megrendelőkről.

És - amint látható - mindkettőt megvalósítják az egész világon. És elhitetik mindenkivel, hogy így kell lennie, mert "ez a nemzetközi tred" - és ha ez, akkor ott nincs apelláta.

Ha két év múlva kitalálják, hogy a nemzetközi trend az, hogy egy segget kell a mezre rajzolni, akkor Chilétől Norvégiáig mindenki egy segget ábrázoló mezben fog idegenben focizni...

És milyen messze mutat ez a jelenség; messze-messze meghaladja a focit.

Uff, beszéltem; és ráadásul jól fel is húztam magam.

Hitchiker 2008.07.19. 19:45:59

kukacwap megállapítása mellett (amiről nem tudtam de ez tünik a valószinűbb lehetőségnek) még az is lehet oka a narancsszinű meznek hogy az egyik ámogatónak (asszem pont az angol csávó cégének) a narancs a színe --->orangeways
ezt támaszthatja alá hogy a csapat buszán is ott figyel ennek a cégnek a logója

ha véletlenül hülyeséget írtam bocs, nem vagyok fradi drukker csak ez a nagy összeesküvés-elmélet gyártás idegesített és szerintem ez egy sokkal reálisabb lehetőség

bogi 2008.07.19. 19:52:31

Az ész megáll, de komolyan. Hát tényleg van itt olyan, aki szó szerintre vette a posztoló "összeesküvés-elméletét"? Tényleg nincs már ebben a népben semmi humorérzék vagy iróniára való hajlam?

Tényleg megáll az eszem, pedig szőke nő vagyok és nem értek a focihoz.

Ajánlom mindenkinek Tótawé legutóbbi írását:

w.blog.hu/2008/07/18/judgement_day

Aki nem bírna ilyen sokat egyszerre elolvasni, itt a vonatkozó idézet:

"Hogy miért kell egy szóképet elmagyarázni, amikor pedig a viccmagyarázatnál kínosabb beszédhelyzet nincs is? Azért, mert a minta egyik tanulsága, hogy az itt megjelentek – nagykorú internetezők, zömmel 18-49, az átlagnál jobban bútorozott polgárok – egy jelentős része nem képes, vagy nem óhajt felfogni egy egyszerű hasonlatot, és az égig felháborodik, ha nincs neki odaírva nagybetűkkel, hogy mi micsoda, az irónia meg kiemelve irónnal. Ír az ember egy szatírát, csiszolja-faragja szeretettel, és bekommentel bazmeg a síkdebil, hogy szőke mozdony nincs is. Illetve hogy az ilyen viccekért golyó általi megkövezést kellene osztani."

Puszi mindenkinek!

Doctor 2008.07.19. 19:53:38

Oly aranyos, oly kedves, mikor a felháborodott kommentelők, porbatiporván a poszt szerzőjét fröcsögő szájjal anyáznak. Mindig megmosolyogtam ezeket az embereket. Arra vajon miért nem gondolt egyik kedves kommentszerző sem, hogy az írás az irónia eszközéhez nyúlt és mint olyan, a maga nemében tökéletes. Kíváncsi vagyok, hogy a trend követés mikor tűnik fel a nemzeti lobogók között is. Egy laza, Veilside blue-magenta-cinóber magyar lobogó milyen jól nézne már ki...

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.07.19. 20:03:56

Szia Doctor,

én is csak állok itt és a szám nyitva van. Mindenre számítottam, csak arra nem, hogy lesznek, akik az ír terroristás metaforát szó szerint veszik...

Hiába na, van még mit tanulnom.

_lehajtja fejét_

PS: Bogi, neked meg - nő létedre - külön köszönöm.

ccc 2008.07.19. 20:05:37

te meg nyulj magadhoz, szerencsetlen hulye. okoskodsz de nem ertesz semmit.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2008.07.19. 20:24:35

ez egy milyen szar iras:se eleje, se vege, se ertelme...

johnnyBGood 2008.07.19. 20:25:38

szerintem vannak itt olyanok, akik azért nem olvasnak rejtőt, mert olyan nincs, hogy valakinek a hátában legyen egy húszcentis, kagylónyelű kés és még udvariasan tudjon csevegni (gyengébbeknek: piszkos fred a kapitány, első oldal)

abszurdisztán 2008.07.19. 20:33:56

Az iróniát nem nehéz felfedezni az írásban, hiszen ironikus. Viszont sehol nem találok arra utaló jelet, hogy a szerző nem gondolja komolyan, hogy valóban színt váltott a fagyi. Nagyon színvonalasan írja körül a semmit, ez tényleg hungaricum, nagy gratula! Egy spiegel.de - n milyen jó lenne hasonlókat látni, népünnepély következne belőle stb. Írjunk minél több cikket a fagyikáról a valóságalap mellőzésével, mert erre harap legjobban a nép.
Amennyiben ebben a cikkben virágnyelven meg lett említve, hogy viccből íródott, akkor egy olyan 10%os elnézést kérek /ne feledjük már vazze: kapott egy új cseremezt az ftc a tavalyi szürke helyett, most ebből jött össze világraszóló lufi/, amúgy meg milyen jó hergelni a hergelhetőket, várva az anyázásukat, mert aztán megint ugathatunk rájuk a tévékettőnaplójában.

FTC - Millwall UEFA-kupa meccs 87948 évvel ezelőtt. Ballagunk kifelé a stadionból mi négyen, a színjózanok. Mit látok, a karkiástéjvékettő kamerája egyből a világ legrészegebb, áééni alig tudó fradidrukkeréhez rohan lélexakadva. Ki másnak a véleménye érdekelte volna? Igen emberek, ez a jövő, mutassuk mindig a legalját mindennek, higgye azt a sz@r nép hogy még alávalóbbnak kell lennie.

zozek 2008.07.19. 20:35:29

Hát nem is olyan érthető, logikus és követhető, mint egy Lőrincz L. László regény vagy egy Maunikasó, kedves Niterider.

abszurdisztán 2008.07.19. 20:36:14

karkiás = karikás
áééni = állni

megy ez, az úri közönség táncol

abszurdisztán 2008.07.19. 20:40:47

Ja igen, ha az ír zászlóval kerülünk kapcsolatba művészileg, akkor minden fasza, a kötelező fradifikázás nem is volt. Sajnos rendet akarnak teremteni a fagyináől, még Lipcsei is kénytelen futni, ezért előveszünk minden baromságot amivel izélgetni lehet őket :)

Csavargo77 2008.07.19. 20:48:07

Szerintem ők is úgy voltak a Star Wars-al, hogy nem hitték el:).
Amúgy meg jól fog mutatni a sárga mez Baktalórántháza meg Ököritófülpös-alsó ellen:).

Z-o-g 2008.07.19. 21:07:15

amúgy meg ez a mexikói zászló különben :)

noti · http://foci.blog.fn.hu 2008.07.19. 21:12:28

Tényleg az van, hogy minden nap felfújunk egy lufit. :D
Dilettáns írás. Ma már tényleg csak az olvasottság a lényeg?
Mindegy milyen hülyeséget írunk össze, csak ütős címe legyen, akkor sokan rákattintanak, aztán lehet mellet döngetni, hogy engem milyen sokan olvasnak.
Igen, a tavalyi szürke mezt idén narancsra váltották. Mint ahogy rendre leváltja az "idegenbeli" szerelését a világ összes csapata. Van aki évente, van aki két évente. Ez már csak így megy a fociban.
És igen, kell lennie minden csapatnak egy olyan mezének amely nem a klubszínekre hajaz. Ez ugyanis FIFA előírás. Ezért volt a Manchesternek egy kék meze is, holott piros-fehér a színük. A Barcanak meg egy narancs meze, holott gránátvörös-kék a színük. És ezért van minden magyar csapatnak is egy olyan meze amely nem a klubszínekből áll. Ugyanis ez a szabály.
Ezt találták ki arra az esetre ha két olyan csapat találkozna amelynek ugyan azok a klubszíneik. Vicces lenne ha a következő Kecskemét-Újpest meccsre mindkét csapat lila-fehérben futna ki. Vagy ha mondjuk összekerül a Fradi meg a Győr a kupában és mindketten zöld-fehérben mennének ki a pályára.
Tényleg szánalmas már ez a nagyüzemi lufigyártás... :D

zozek 2008.07.19. 23:26:24

Nem azért, de én már láttam olyan meccset, ahol két piros-fehér játszott: az egyiknek a meze volt piros és a nadrág fehér, a másiknak fordítva. És nem Abháziában történt húsz éve, hanem a tavasszal Angliában. Ők biztos nem tudták a FIFA előírást.

De mindegy is, csak mondtam. Amúgy meg a Fradi elmehet felőlem a búsba, nem adok tíz évet és a megye kettőben fog játszani, a stadion helyén meg egy bazinagy bevásárlóközpont lesz, IMAX-mozival.

acsbar 2008.07.20. 02:28:07

Hát nekem elvileg van valami közöm az újságíráshoz, de hogy ez a bejegyzés iróniát tartalmazó nagyszerű szösszenet lenne, azt erősen visszautasítom.
Az irónia nagyon kevéssé fedezhető fel benne. Ha glosszának szánta az írója, akkor bizony ez szarul sikerült. De van ez így...

Peppone Botazzi 2008.07.20. 08:27:49

A postoló normáliés? Ha ennyire utálja a magyar focit és nem érdekli mert ő nyilván felül áll mindenen akkor miért foglalkozik mégis vele amikor kijelentette hogy nem foglalkozik vele? Ja mert ha belerúgunk a Fradiba akkor főoldalra kerülünk. Ennyire nem olvassák ezt a blogot?

Leírja hogy fogalma sincs hol van itt a nemzetközi trend. Pedig mindenkinek a szájábarágták, hogy pl a Barca is más mezben játszik idegenben, extrémebben. Elmondták, gyengébbek kedvéért még mutogatták is. De úgy látszik a postoló már hipergyenge...

Tuszun 2008.07.20. 08:56:55

Par dolgot nem ertek...
1. Anno, amikor ez az angol ur vissza akart lepni /visszaleptettek a vasarlastol, a Fradi szurkolok tuntettek mellette. Most hogy lett hirtelen kozellenseg?
2. Mez-szinek: ha a nemzetkozi mezeket es szinosszeallitast nezzuk, csak egy kerdesem lenne: Hol van pl. az olasz zaszloban kek szin? Vagy a nemet zaszloban feher? (hogy csak a valogatott szinosszeallitasokat nezzuk)
3. A blog-iro mennyire van tisztaban az irorszagi esemenyekkel, politikai elettel? Csak egy mondat az altala linkelt szovegbol:
"Sinn Féin is nationalist and internationalist. It is anti-imperialist, anti-fascist and anti-racist."
Ha ezt hozzak be az Ulloi utra, nem banom...:-))

noti · http://foci.blog.fn.hu 2008.07.20. 09:05:48

Kedves Tuszun!

Nem tudom, hogy ki mondta neked azt, hogy McCabe közellenség lett a szurkolók szemében?
Erről szó sincs. Sőt.
Az, hogy a média most próbál mindent felfújni amivel össze lehetne ugrasztani a szurkolókat a tulajjal nem azt jelenti, hogy a szurkolók ellenségnek tekintik a tulajt. :)
Ezt a bejegyzést sem Fradi szurkoló írta. Úgyhogy amikor ilyeneket olvasol azt ne keverd össze a szurkolók véleményével.
Én szoktam nézelődni a Fradidrukker fórumán, van akinek nem tetszik, van akinek meg kifejezetten tetszik ez a mez is.

noti · http://foci.blog.fn.hu 2008.07.20. 09:11:55

Kedves Zozek, te zseni! :)

Akkor ugye nem egyforma volt a mezük? Az egyiknek piros volt, a másiknak meg fehér.
Nyilván ha a két csapat meze eleve eltérő egymástól, akkor nem kell használnia egyiknek sem az úgynevezett idegenbeli mezt. De mi van, ha mindkét csapatnak fehér alapon piros csíkos a meze?
Akkor az egyik majd alsónadrágban fut ki?
Ne legyél már lele!

Fj0d0r 2008.07.20. 09:33:05

Ilyen faszságon pörögni. Néz szét egyszer hány olyan klub van aminek a 2. v 3. számú mezének a színösszetételének köze sincs a klub színekhez. Sokat fogsz találni. Hülye gyökér.

Gregor Elmarsson 2008.07.20. 10:27:27

Öcsém, te mekkora hülye vagy...

Jani 2008.07.20. 11:11:19

A sok gyökér most rohanhat holland mezt venni

woodo1 2008.07.20. 11:38:44

A kommentelők nagy részének fogalma sincs a fociról. a FRADIRÓL csak itt játsza a megmondóembert! Hé gyökerek melyikőtök volt életében egyáltalán meccsen??Azt már meg se merem kérdezni hogy kiállt e életében valamiért,vagy valakiért vagy csak a neten hősködik???klaviatúrahősök!!!Szánalom!!

Tájfájter 2008.07.20. 12:02:57

Mezek:

Hm, talán kicsit meg lehetne figyelni mondjuk amerikai foci trendet, ahol szintén van minden csapatnak 2-3 színe, amik akár egyezhetnek is, de baromi egyszerűen megoldják az idegenben szereplést.

Az alapszínekből összerakva van egy világos és van egy sötét mezük, egyiket otthon használják, másikat idegenben.

Értelemszerűen ha azonos klubszínekkel (pl fekete sárga fehér)rendelkező csapatok kerülnek össze, akkor is egyik sötét lesz (pl fekete alap, sárga csíkokkal, széllel, varrással) míg a másik világos (fehér alap, fekete-sárga kiegészítő színek)

Szerintem nem olyan bonyolult...

más kérdés, hogy új színek behozása a plusz szponzorok miatt meg inkább hányingerkeltő

mókusvédő 2008.07.20. 12:25:49

Mi a csuda az az FTC? Van valami kapcsolata a focival?

Vagy egy az adónkból tákolt 20. oztályú lúzercsapat, amelyiknek bármelyik libalegelőn rendezett falusi hobbicsapat meccse kihívás?
Közröhej, hogy összejön néhány falusi villanyszerelő, traktoros, kőműves gyerek egy faluban és lefocizzák a pályáról a százmilliókkal tákolt fradikát. Nevetnék is, ha nem az adómból menne. Nemhog ymezre, még hidegvízre se adnék semmit a focistáknak. Éljenek meg a jegybevételekből.

Miért nem a rajongók fizetik a zöld sasokat? (akiknek itt is nagy a szája persze).

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.07.20. 13:09:00

A Kedves Kommentelők figyelmébe ajánlom, nem a posztíró helyezi ki az Index címlapjára az írást. Így azzal érvelni, nos, nem a tájékozott emberek jellemzője.

Kedves Acsbar, netán kommnikáció szak? De ha tévedek, és praktizáló újságíró vagy, kérlek akkor is bocsásd meg szkepszisem a mai magyar média szintjét olvasva...

lohere 2008.07.20. 14:06:35

istenem mennyi hulye anafabeta fradidrukker---olvastak ezek eddig ujsagot vagy csak a zold sasok periodikat lapozgatjak fradisor kortyolgatasa kozben es azt is csak a budin ket rejszmenet kozben?

menjetek es gyujtogassatok inkabb metroszerelvenyt es teveszekhazat, ahogy szoktatok, de ne vegyetek irott betut a kezetekbe mert az nem megy nektek!

szanalom, ennyit tudok mondani, szanalom

Aran-ka 2008.07.21. 10:39:09

Nocsak...
Koszonom a reklamot:)))
Csok
Aranka

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2008.07.22. 21:00:03

Kedveskéim,
Szeretném felhívni szíves figyelmeteket arra a nüanszra, hogy ha a családnévben a "MEK" "Mac"-ként olvasható, na az a skót változat. A "Mc" viszont, az bizony az ír.
Ennek fényében áll fejre az egész világ!!!

Aran-ka 2008.07.23. 11:10:31

Zig Zag
En ugy tudom, hogy a Mc es Mac kozotti kulonbsegert a birkak okolhatok...
Regen mindenki Mac volt, de aki birkat lopott annak az (is) volt a buntetese, hogy elvettek az A betut a Mac-bol..
Ez egy regi skot legenda...

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2008.07.23. 13:40:28

nem mondom, hogy a forrásom helyesen mondta amit mondott, de egy valódi skót kollegám volt az illető - persze ők is tévedhetnek ilyen ügyekben, kb mint mi a pörkölt receptjében :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.07.24. 10:24:12

Én meg úgy tudom, hogy mindkét verzióból (Mc, illetve Mac) van ír is és skót is...

M(a)cértettük?!

:-)
süti beállítások módosítása